esmaspäev, 28. oktoober 2019

Kõik ei ole veel kadunud!

Jumal on vist ikkagi olemas, sest pärast seda jubedat vihmast nädalavahetust kingiti meile vahelduseks üks ilus päiksepaisteline oktoobrilõpupäev. Mitte eriti soe (+4), aga tuulevaikne. Ja see teeb asja oluliselt paremaks. Kohe PÄRIS heaks! Ja igasugu head asjad kuluvad hetkel hädasti ära. 😂
Nii vedasin ka mina täna oma kondid õue aiatoimetusi tegema. Ja neid on mul teha veel üksjagu. Olude sunnil. Ikka selle minu lemmikrubriigi "Elus juhtub asju" pärast. Ühtepidi on see ääretult ebameeldiv rubriik, sest see ei allu kuidagi meie soovidele, tahtmistele või mõtetele. Teisipidi... kasvatab see meid suuremaks, rikkamaks, paremaks ja tugevamaks inimeseks. Ja õpetab armastama elu kogu tema ilus ja valus. Elu on imeline! Lihtsalt imeline...

Malus hyb. ´Liset`
Ee... nüüd läks vist jahuks ära. 😱
Kes saavad aru, need saavad. Teised võivad jumala rahus mõelda, et minu kupli all pole asjad ikka päris korras. Ma üldse ei pane pahaks.😛

Ühesõnaga, kõike plaanitut ma aias ilmselt teha ei jõua. Samas... tunnen ma seda SUUREMAT heameelt iga mulda saadud tuusti pärast või üldse iga pisikese asja pärast, mis ma tehtud saan. Täna sai lisaks veel koltunud taimepealseid lõigatud (lõpp juba paistab!) ja üks väga vajalik auk aiamaale kaevatud. Ja ainult 3 sorti tulpe on jäänud veel maha panna. Jee! Ja ühe kriitilise koha pealt jõudsin üks päev vahtralehed kokku riisuda. :) Igale poole ilmselt rehaga vehkima enam ei jõua, aga mine sa tea - äkki tuleb siiski pikk sügis?

Järgnevad fotod on tehtud oktoobri alguses ↓

Thunbergi kukerpuu `Green Carpet`
Thunbergi kukerpuu seemikud

 Üks tore jaapani enela seemik ↓
2. oktoober


20. oktoober
28. oktoober


Harilik pihlakas Sorbus aucuparia 'Joseph Rock'

Täitsa kobe pruunõis - kare päikesesilm `Loraine Sunshine`
Kuldse piimalille Euphorbia polychroma sügisvärvus
Hiina siidipööris `Zebrinus

Susa-pusa :)

Täna (28.10) tehtud fotod ↓
Harilik pihlakas Sorbus aucuparia `Titan`
Brunnera seemik
´Liseti` erilise kujuga lehed
Kõrreline, kelle nimi mul kunagi meeles pole 😛

 Arukask `Youngii` on veel täiesti lehtes
... aga mitte kauaks 😛

´Polka` - viimased, hapupiimased 😛

 Maailma kõige ilusam floks ehk aed-leeklill `Elisabeth`. ↓

Või no... mina ei ole ühtegi ilusamat veel näinud. Eks presenteerige, kui teil on! 😛

Thunbergi kukerpuu saak

Minu suur lemmik - serbia kuusk Picea omorika
Vaat, kui rõõmsaid pilte saab, kui päike paistab. Nii et kõik ei ole sugugi veel kadunud! Veel on elu. Veel on värve. :)

Kui endast rääkida siis... tervis on palju paremaks läinud. Olen jälle kiirkõnni lainel, aga... mitte veel (päris) terve. Hankisin vana köha peale uue. Ja kurguvalu. Ja nohu, mida mul enne üldse polnud. Lühidalt öeldes, olen ma tsüklis. 😂 KÕIK korjan üles, mis korjata võimalik. Kõige naljakam on see, et isegi pere neljase külge ei hakka need minu hädad, teistest rääkimata. Ju see esimene tapjabakter pani ikka korralikku põntsu minu immuunsussüsteemile. Ja siis kõik need muud... asjad. Mõnel päeval tundub, et jee! täna on vist parem - järgmisel on jälle valus rääkida ja köha ei anna asu.

Nii et, kui kellegil on häid ideid, kuidas oma olematut immuunsust turgutada ja enneaegselt mitte otsi anda, siis... ärge hoidke endale. Ma tahan ka elada! Pikalt veel. 😂

4 kommentaari:

  1. Citrosept immuunsüsteemi tugevdamiseks. Parim, mida olen kasutanud.

    VastaKustuta
  2. Olen ka terve nädala mingi viirusega maadelnud, paar päeva olin ikka ainult horisontaalasendis. See on kohutavalt kole ja halb olemine, ma tean seda. Aga õues on sul küll ilus ja värviline :)

    VastaKustuta
  3. Mõnevõrra aitab, kui aeglustatud tempos oma asju ajada st autopiloodil, ja muude Juhtuvate Asjade pealt oma tähelepanu Oma Autopiloodile keskendada. Stressi ei saa kyll päris ära nullida, aga mõnevõrra siiski.
    Olen mh depressiooniga võitlemise, ee, vähemalt maakondlik meister... Seepärast tean, et väljaspool iseennast toimuvat saan kontrollida õige vähe, aga enda sees toimuva remontimiseks on päris palju viise.
    Aukude kaevamine on päris teraapiline.
    Istutamine ka, eriti nähes, et pottides tuustide rivi on vähenenud 😁
    See oktoober oli väga ilus värviline ja Su pildid on väga tujutõstvad.

    VastaKustuta