reede, 6. aprill 2018

Prauhti ja kohal ta oligi!

Ei tulnud Ta hiilides ega salamisi. Jah, tuli küll öösi, aga eile hommikuks oli ootamatult kohal see pikalt oodatu - Kevad. Juba hommikul näitas termomeeter 10 soojakraadi. Möh??? Rikkis vist põrguline! Ja aina soojemaks läks. Kui välisuksest välja astusin, lõi mulle näkku pahvakas sooja, kevade järgi lõhnavat õhku, mis oli lindude häälistustest lausa paks. Äkki ma näen lihtsalt ilusat und? Tegelikult on ikkagi vähemalt 10 cm lund maas. Eile ju veel oli! Päiksepoolselt kuuriseinalt tõusid õhku kümned unised kärbsed, kui ma sealt möödusin. Izzand, kas see saab tõsi olla??? PÄRIS KÄRBSED! 😱 Isane musträhn andis üle küla valjult teada, et SIIIN on tema territoorium ning teised isased pole siia oodatud.
Väikemees oli samuti šokis ning kordas päev läbi ühte ja sama lauset, lihtsalt tonaalsus oli erinev. "Täna on kevad? Täna on kevad. Täna on kevad!" Ning suhtus väga umbusklikult ema juttu, et täna saab ILMA KINNASTETA õue minna. Eks ma olin talle ikka eelnevalt rääkinud, et kunagi aprillis saabub kevad, aga ilmselt ta ei uskunud, et see päriselt ka juhtuda võiks. 😀 Igatahes oli terve õu täis asju, mis lapses suurt imestust esile kutsusid: lendavad kärbsed; üks sibav ämblik; ööga lume alt välja sulanud kuumaasikapeenar, mida käidi ka juba igaks-juhuks revideerimas; õitsevad lumikellukesed; mulksuv maapind; lõpuks ometi maa küljest lahti sulanud mänguasi, millega sai jälle mängima hakata ja metsa ääres nähtud kaks liblikat, keda kohe taga ajama asuti. Uskumatu, milline aastaaeg!


Mina sain lõpuks teha oma esimese selleaastase peenratiiru, sest eelnevalt oli kõik ju lumega kaetud ja lund võib vabalt aknast ka vaadata. Kogu peenar veel sulanud ei ole, aga esimesed tulbi- ja nartsissininad nägin ära ning üht-teist veel. Ja päeva jooksul puhkesid veranda akna all õide märtsikellukesed. ↑ Milline edenemine, eks!
Mingeid aiatöid küll veel teha ei saanud, liiga märg ja lägane. Ja keltsa oli ka veel palju. Aga kus meil kiiret? Palju meeleolukam on hiljem teha korraga KÕIKI aiatöid, alustades riisumisest ja lõpetades rohimise ja köögiviljapeenarde tegemisega. 😜

Täna on vett ja keltsa palju vähem ja lumi ka pea-aegu sulanud. Kui hommikul oli veel +4, siis lõunaks langes temperatuur nulli ja hakkas sadama mingit tahket kraami. Väkk! Õnneks jäi ruttu järgi ja isegi päike tuli vahepeal välja, aga õues on ikkagi vastik külm ja tuuline. Prrr...
Aga toas on hea. Ahi on köetud ja verandal lõhnavad kaktuse ja sidrunipuu õied. Ning valmivad sidrunid. Mmm...


 Kui nüüd keegi tark veel ütleks, kuidas kindel olla, millal ma päriselt võin sidrunisse hambad sisse lüüa? 😍

4 kommentaari:

  1. Kyps sidrun kukub ise alla :)
    Lapse ehmatuse kirjeldus oli lahe. 😁

    VastaKustuta
  2. meitel on läbi päeva vihma tibanud ja hullusti tuulutanud aga oleme ikka veel plussis. Suured lombid tee pealt kadusid ära, seega on lootust tahenemisele. sidrunid, mmmmm, seda puud tahaks endale ka :)

    VastaKustuta
  3. Mõnusat kevadet! Tore, kui kohale on jõudnud. Meil siin ka ikka hiilib, kuigi lilli veel ei ole, seal kõik lume all. Aga ju ta ikka jõuab.

    VastaKustuta
  4. kõiki aiatöid korraga teha on väga mõnus :)

    Kui keegi mulle seletaks, miks märtsikellukesed enamasti aprillis õitsevad, oleks tore. Nagunii laenatud põhjused, võik aprillikellukesed olla :D

    VastaKustuta