teisipäev, 20. juuni 2017

Kuidas jaapani pensionäärid minu aeda jaanitulele sattusid

Jaanipäeva lähenemine on kindel märk sellest, et kevadest on saanud suvi. Loodus on lopsakas ning õites heinamaa ootab niitjat. Lindude häälitsemised paitavad endiselt kõrvu ning ka rohutirtsud teevad juba esimesi arglikke hääleharjutusi. Valmivad esimesed maasikad... ja herned. Ebajasmiinid lõhnavad...



Paras hetk pühitseda seda imelist hetke meie lühikeses suves, kui päev on pikk-pikk-pikk ja öö kestab vaid hetke...Veeta mõnus õhtu (ja miks mitte ka öö) toredate inimestega, süüa värsket salatit. Ja natuke liha. Limpsida veidi kokteili, lobiseda ja naerda. Teha lõket ning mängida tobedaid mänge. Otsida jaaniussikesi ja... sõnajalaõit.

Istun jaanilaupäeva eelõhtul mõnusasti FB-s ning ajan  virtuaalselt juttu Naabritüdrukuga, kes järgmisel päeval oma perega meile jaanitulele tulemas on. Arutame, mida ta tulles kaasa haarata võiks. Saanud sellega ühele-poole, mainib ta, et tal on üks küsimus veel....  
Ma jään pahaaimamatult tema küsimust ootama... Kolm täpikest minu arvutiekraanil muudkui hüppavad... ja hüppavad. Ja hüppavad VEEL natuke...

Hakkan kahtlustama, et midagi head see küsimus ei tõota. Ühtegi head küsimust ei küsita NII pikalt! 
Veel kooki? Tuled Sa mulle naiseks? Valget või punast? Sulas või ülekandega?

Ja siis ilmuvad minu arvutuekraanile read:
Meiega liiguvad homme kaasa kaks jaapani pensionäri, 86-aastased. Abielupaar. Rahumeelsed ja vähenõudlikud. Umbkeelsed. Kas võime nemad ka lõkke äärde tuua?

Kõigepealt hakkan ma kahtlustama, et minu nägemisega EI OLE kõik korras. Siis, et Naabritüdruku peaga ei ole kõik korras. Ta ei saa ju lihtsalt möödaminnes, paari vanaldast jaapanlast kaasa haarata. Või saab??? 

Vääga huvitav! Oota, ma toibun suudan kuidagi sõnumineerida, ise samal ajal paaniliselt visualiseerides 86 aastast pensionääri: väga vana ja haige. Kortsus. Kühmus. Kasutab liikumiseks heal juhul keppi, halvemal juhul tugiraami või rulaatorit (kuhu see veel panna?). Vähemalt ühest silmast pime (halvemal juhul mõlemast), kehva kuulmisega.... Vajab abi söömisel??? IZZAND!😱

Kolm täpikest minu arvutiekraanil hüppavad... ja hüppavad...
Appiiii! Veel midagi?

... Nad istuvad kahekesi XXX mõisas ja nukrutsevad. Süüa neil ka seal pole, sest poodi ei saa.
Mu mehel hakkas neist nii kahju, niisiis mainis poole sõnaga, et lähme maale lastega. Enne kui lause lõppes, soovisid nad kaasa tulla, survestab Naabritüdruk minu empaatiavõimet.
Näen oma vaimusilmas kahte tühja kõhuga eelpool kirjeldatud isikut, kes kibekiirelt pakitud kohvritega, seisavad stardivalmilt mõisa välisukse kõrval.  
Kargan arvuti tagant püsti, püüdes mitte närvivapustust saada ning viskun oma elutoa vaibale tõmblema. Pisarad jooksevad ja kõht kisub krampi...
 
Nojah, eks mõni jaapanlane on siin aias ennegi ringi tolgendanud (aga need said kempsus käimisega ise hakkama!) MA OLEN TUGEV! Kui hull see ikka olla saab, veenan ennast.
Olles ennast kogunud, naasen väärikalt arvuti taha ning tunnistan oma muret võimaliku ruumipuuduse osas. Naabritüdruk minu muret ei jaga. Sest nad on NIIII VÄIKESED!
Ahjaa, muidugi - süüa neil ju polnud, meenub mulle.

Täpikesed ekraanil hüppavad:
... neilt saab küsida pika abielu saladusi....
ja voodinippe, püüab Naabritüdruk mind sütitada. Juurdlen endamisi, et kuidas küsida voodinippe umbkeelselt vanaldaselt jaapanlaselt. Pantomiimi esitades??? 

 Järgmisel õhtul koos naabriperega üle heinamaa nad kohale hõljusidki. Omal jalal, rõõmust ning elujõust pakatades. Sellised tagasihoidlikult soojad. Tegid usinasti pilte (päris huvitav oleks neid fotosid nüüd näha).


Vanuseks oleks ehk viiskümmend pakkunud (püüdsin salaja proua kortse lugeda, aga ei leidnud ühtegi 😀). Ja tundsid nad end siin ilmselgelt hästi. Hõivasid laua ääres parimad kohad ja vitsutasid hea isuga kõike pakutavat. Kiitsid toitu ning Eesti naiste ilu ja... suurust :D Ja otse loomulikult kepslesid nad meiega võidu, neid eestlaste tobedaid jaanimänge mängida. 😍



Vaat, sedasi võib juhtuda, kui elad maal ja... omad kaastundlike naabreid :)
Aga see aasta võiks siis umbkeelsed hiinlased kampa võtta ;)

1 kommentaar: