teisipäev, 27. märts 2018

Tulbid, tulbid, tulbid...

Nädalavahetusel oli Türil Eesti auks, ilmarahvale näitamiseks, üles rivistatud 100 tulbisorti. Käisin viskasin ka pilgu peale, kuigi minu tulbikasvatuse ind on raugemas, sest meie vesised pikad talved ei meeldi tulpidele mitte. Ja... igasugu hiirtele/rottidele meeldivad tulbisibulad jälle üleliia. :(
See kõik muidugi ei kahanda nende lillede ilu...



Kõiki sorte ma muidugi ei pildistanud - ainult neid, kes veidigi kõnetasid. Kuna valgusolud polnud kiita, siis häid pilte ei saanud. Aga midagi siiski.
 

Alustan parrot ehk papagoitulpidest. See on sordiklass, millega mul endal pikalt aega läks, enne kui need mulle üldse meeldima hakkasid. Mulle tundus alati, et papagoitulpidel oleks justkui hästi raske lapsepõlv olnud. No, et kõigepealt oleks need vaesekesed juba varakevadel kellegi poolt mullast välja kraabitud, siis kevadel taimede otsas trambitud ning seejärel oleks justkui... kutsa ka veel nende õite peale jalga tõstnud. Ainult NII suutsin ma endale nende väljanägemist seletada - ikka tõeliselt koledad tulbid! 😁 Ega asjata öelda, et ilu on vaataja silmis. Mul läks aega, enne kui ma hakkasin nende omapäraste tulpide ilu nägema. Aga ma hakkasin! :)

´Weber`s Parrot Pink`
´Air`
`Lucky Parrot`
Värviliste leheservadega tulbid on minu suured lemmikud, selliseid on juba kohe pärast tärkamist ilus vaadata. ↓
`Elsenburg`
`Rai`

`Super Parrot` - puhas klassika

Veidi kärtsu ja mürtsu kah! ↓
`Bright Parrot`

`Rococo`
`Rococo` tumepunane värv jäi hoolimata püüdlustst, pildile ikkagi oranžikas, aga fotol on hästi näha, et lisaks punasele on seal veel teisigi toone, mis mulle sümpatiseerib. Ja igati elegantne õiekuju samuti. :)




`Flaming Parrot Double` punane toon ei ole ka pildil päris õige. Tegelikult on tegemist ikka kärtspunasega, ilma igasuguse lillaka varjundita. ↑


Kollane `Marie Jo` ja roosa ´Marvel Parrot`



Järgnevalt valik erinevaid õrnasid roosasid:
`Beautytrend` - ja millised tolmukad! :)

`Circuit`

`Columbus`

`Dutch Design`
`Dotcom`
`Super Model`

Ja veidi värvilisemaid...

 












Järgmised kolm sorti olid omamoodi sarnased, erinedes kogu ülejäänud seltskonnast pikemate jämedate õievarte ja pirakate täidisõite poolest.


`Guido Shnik`/`Gudoshnik`


`Renown Unique`



`Menton Unique Double`

See viimane oli ikka ilus küll! Aga mu enda lemmikuks sajast nähtud sordist on vast hoopis järgnev helelilla:



`Librije`
Lihtsalt see värv on selline, mis kohe rajalt maha võtab :)




Vasakpoolne lilla `Purple Chrystal`



 Ja viimane iludus... ↓

`Striped Crown`
Kroontulbid on minu suured lemmikud. Nende ilu on tõeliselt õrn, aga samas suursuguselt elegantne. Ja sorte on veel meeldivalt vähe, nii et on, mida oodata. :)

Loodetavasti tuli kevad nüüd natukenegi lähemale! :)

4 kommentaari:

  1. Jaa, käisin ja nägin ka :) Oli ilmatu uhke näitus ja sorte nii erinevaid. Minu lemmikuteks osutusid lihtsamad ja need kroontulbid meeldivad ka väga oma õielehtede kuju poolest.

    VastaKustuta
  2. Rohkelt värvi vinduvasse varakevadesse !

    VastaKustuta