esmaspäev, 27. august 2018

Naabrite muru on alati rohelisem... ehk ta ei taha enam ära minna!

Jätkan täpselt sealt, kust ma eelmine kord lõpetasin (pealkirja järgi peaks olema see kahe käega peast kinni hoidev ning samal ajal juukseid katkuv ning näost hall emoticon).
Ühesõnaga - meitel on nüüd uus tore koduloom!


Armas eks! Oeh... 😞
Inimest ei karda ja sööks ilmselt pihust, kui miskit isuäratavat ainult pakuks (mida me muidugi ei tee!). Tunneb ennast siin väga koduselt (laseb heamaitsta minu tooretel viinamarjadel) ja üritab ennast kanade aedikusse sisse kaevata. Kui kanu pole, kõlbavad tibud ka. No midagigi!

Andke üks tibupojukesekenegi...


Aga häda korral kõlbavad ka viinamarjad
Ütleme nii, et... ma olen päris ahastuses. Mees küll aasis, et ehk ta tegelikult ei tahagi ÜLDSE mu kanu SÜÜA. Et ta nõnda noor veel - tahab nendega AINULT mängida 😂 Just, kindel see! Äkki on üldse taimetoiduline?!
Aga minul ei ole vabatahtlikult plaanis talle mitte oma kanade küünemustagi loovutada! Ja siiani on ta pidanud tõesti ainult hapude viinamarjade ja külapealt varastatud toidujääkidega leppima - piltide tegemise aeg olid kanad turvaliselt laudas kinni. Ükspäev tegid naabrid õues grilli ja nii kui tuppa sööma läksid, oli rebane kohal, et hõrgult lõhnavaid pakendeid minema tassida :D

Nämm...
A on teil siin veel midagi head vää...
Kohe panen koonu pihku...
Tean-tean, ilus olen!
Ahjaa, üks öö, lasi ta meil magamistoa akna all mutipüssist pauku. 😀 Ilmselt mõjus vinnastaud püss talle väga kutsuvalt...
Olen korduvalt teda minema (metsa) ajada üritanud. Ma olen suur ja hirmus INIMENE, keda sa kartma pead! Just nimelt üritanud, sest ta lihtsalt ei võta vedu. Istub mulle lihtsalt peenrasse maha ja jõllitab mind sealt oma nunnude silmadega ning kui tema suunas tormijooksu teen, istub lihtsalt kaks meetrit kaugemale.Või poolteist.
Nojah, ükspäev proovisin teda kividega eemale peletada, aga ainuke asi millele mul pihta saada õnnestus oli teismelise Moskvich. Eee... ups! Anna emale veel kivid kätte - ta ei oska nendega midagi peale kapoti mõlkimise teha. No ma tahaks nüüd öelda, et tegelikult polnud see ju ÜLDSE minu süü. Hoopis see pagana rebane oli kõiges süüdi, sest ta mängis minuga ümber selle mosse kassi ja hiirt. Mina olin ühel pool autot ja tema teisel pool ja nii me seal ringiratast käisime. Vahepeal olin muidugi hirmus kaval ja keerasin otsa ringi, et teisipidi seda ringi käia, aga see hirmus rebane võttis siis ka kohe teise suuna. Aga ikka ümber Moskvichi. Kolinaga vastu kapoti lennanud kivi peletas ta umbes-täpselt nelja meetri kaugusele. Ja sealt edasi pidin ma selle õudse looma kolme-nelja meetri kaupa metsale lähemale hirmutama. Jess! Jälle kolm meetrit kodust kaugemal! Kui ma olin ta lõpuks enam-vähem, et metsa talutanud ja tuppa tagasi tulin... oli rebane ka juba kanaaia ääres platsis (siia käib nüüd see peaga vastu seina tagumise emoticon!). Urr...
Mis siis ikka, täna lähen vist ikkagi isolaatoreid juurde ostma ja siis veame lisa voolutraate ümber kanaaia. Üleval meil muidu on, nüüd paneme alla ka.

Aga miks neil naabritel see muru ikkagi rohelisem ja taevas sinisem on? Vaat sellepärast, et mõnedel siin jooksevad hundikutsikad ja karud aia taga ringi ja minul on jälle ilmajäetuse tunne. Et nagu... mis mõttes??? Kus minu hundid on? Võta või lambad, ausõna! 
Igatahes... meeldis mulle väga mehe õe jutt sellest, et lisaks huntidele ja... jumal teab mis loomadele veel, nägid nad ükspäev isegi... rebast. Rebast??? Mul on neid siin jalaga segada!
Tead Kristi, teeme nii, et ma saadan sulle selle hirmsa rebasekutsika ja sina saadad mulle siia paar hunti ringi jookma ja ulguma, eks. Diil? Mul ei ole koeri ega lambaid nii et... võtan nad tänulikult vastu.
Viige ainult see hirmus rebane minema! 😂

11 kommentaari:

  1. Huvitav tõesti, et mis värk selle rebasekutsikaga on, üks metsaloom ei peaks ju sedasi käituma. On äkki tibatillukesena inimeste juurde sattunud ja siis metsa viidud ? Rebane võib olla uskumatult hea ja truu koduloom, koer ju ikkagi aga vot need kanad, nendega ta vist tõesti sõbralik ei oleks aga mine sa tea. Üks oma rebane õues võib ära hoida ülejäänud ;)

    VastaKustuta
  2. Tore kirjatükk, aga probleem on tõsine.

    VastaKustuta
  3. Rebasest saaks ülivahva kodulooma. ta ju ikkagi koera kauge hõimlane. Olen näinud pilte, kus rebane mõnuleb diivanil patjade vahel või istub peremehe sülas. Äkki ta koduloomana kanu ei passiksi? Hunt ju kodu lähedalt ei pidavat murdma? Mul on varesega kogemus. Räägitakse hirmsaid jutte, kuidas vares tegevat pisilindude munade ja poegadega 1:0, aga meie vares hoopis ründas õue kohale lennanud raudkulli ning peletas minema ka võõrad varesed ning harakad. Oli meil selline tore poolkodustatud varesepere. Tahaks selliseid veel tagasi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vaat mina kanakasvatajana tean, et varesed pidid tõesti kullid eemal hoidma.
      Käitumise põhjal ihaleb see loom mu kanu küll. Ma ei ole lihtsalt nõus neid talle loovutama. :P

      Kustuta
  4. Täitsa huvitav, ta käitub nagu kodutu koer. Head ja süütud silmad, piiritu usaldus peale selle.
    Ja viinamarjad!?! Pole hapud ega midagi. :) Koer mis koer, segatoiduline. Aga kanade pärast oleks ka mina veitsa mures.

    VastaKustuta
  5. Ilus loomake pildistamiseks,muidu....kuidas kellelegi.
    Mulle meeldib lugeda sinu postitusi,on sul alles annet,kohe kadedaks teeb,ise pressi suure vaevaga mõni rida välja!
    Jaksu edaspidiseks ja teravat sulge,või nüüd vist ikka klaviatuuri!!!

    VastaKustuta
  6. Rebaseid on nüüd igal pool ja mis põhjust neil ikka inimest karta. Haigused on tõrjutud, koeri on jäänud vähemaks, mis neid ikka ähvardama peaks :)

    Aga muidu, Tii kommentaariga vägagi nõus.

    VastaKustuta
  7. Ilus loom, vähemalt terve. Tundub, et meie rebastekari on nüüd sinu juures. Ega nendega vist polegi midagi teha. Kui koera ei taha, karjud ise aia ääres :D

    VastaKustuta
  8. Jaa, rebaseid om meil vääääga palju. Varsti yritab see noor hakkaja loom ennast teie kanamajja sisse kaevata, värske veri on tema jaoks seda vaeva kindlasti väärt.
    Aga kasuta rebase vastu 2-liitrist aiapritsi. Paned mõne põneva haisva lisandiga vee sisse ja annad juga. 2-liitrine jõuab pritsida 5-6 meetri kaugusele.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hi-hii, päris huvitav mõte! :D Ma olen siiani veejuga kasutanud kanade lillepeenrast peletamiseks, kui nad linnaluba kuritarvitama hakkavad. :P

      Kustuta